Gode råd til at fyre mere miljøvenligt i din brændeovn

Det er dejligt at have en brændeovn derhjemme, når det bliver isnende koldt udenfor. En brændeovn giver foruden varme også en hyggelig stemning. Men du bør altid huske at fyre så miljøvenligt som muligt, når du tænder op i din brændeovn med brænde. Her kan du finde flere gode råd til, hvordan du gør det. 

Der skal være rigeligt med luft

Det er yderst vigtigt, at brændet i din brændeovn har luft nok, så det kan brænde korrekt. Derfor skal du sørge for, at der er en god lufttilførsel. Hvis der ikke er en god lufttilførsel, kan du risikere, at brændet afgiver gasser. Disse gasser vil forurene din skorsten og dermed naturen. 

Tænd altid op med godt brænde

Du bør altid tænde op i din brændeovn ved hjælp af godt brænde. Det betyder, at:

  • du skal undgå at fyre med vådt brænde. Det giver nemlig en dårlig forbrænding, mens det samtidigt også er svært at holde gang i ilden. Dette forurener mere, end hvis du anvender tørt brænde. Tag altid det brænde, som du skal bruge ind i god tid, før du skal bruge det, så det kan tørre.
  • du aldrig bør bruge behandlet træ i din brændeovn. Når du anvender behandlet træ, giver det en uren forbrænding. Det er hverken godt for dig eller for miljøet.

Det er en god idé med en ren forbrænding

Når du tænder op i brændeovnen, skal du holde øje med, om forbrændingen er ren – altså at der er så lidt røg som muligt. En perfekt ren ild er kendetegnet ved klare og gule flammer samt ingen røg.